Opskrifter

Vi håber, at vi kan inspirere dig, og give dig nogle gode fif til en lækker og sund måde at bruge te til drikke og madlavning. Vi vil løbende opdatere denne side med nye spændende opskrifter, og vi håber, at du vil følge med.

Her er nogle af vores opskrifter på skønne isteer, som både er nemme at lave og smager helt forrygende i sommervarmen. Det er en fordel, at man selv laver sin iste, da man selv kan bestemme mængden af sukker og andre ingredienser. 


MATCHA, ÆBLE & INGEFÆR ISTE (1 GLAS)

Du skal bruge: 1g matcha 1 dl frisk kogt afkølet vand (ca. 80C) • 2 dl god æblemost • 1 tsk friskpresset ingefær • Isterninger, frisk mynte og lime

Pisk matcha teen med det afkølede vand (til det er skummende). Tilsæt æblemosten og friskpresset ingefær. Fyld et stort glas med isterninger og hæld blandingen over. Serveres med frish mynte og lime. 

Du kan også lave en kande som ses på billede, ved blot at gange forholdene op (her har vi ganget med 5). 


DR. LOUISES ISTE (1 LITER)

Du skal bruge: 3-5 temål English Blend 1 liter kogende vand ca. 3 spk. honning 1/2 dl Roses Lime Juice Isterninger, frisk mynte og citron

Bryg en stærk kande te (lad den trække ca. 6 minutter). Sød den efter behov med honing, mens teen er varm. Tilsæt Roses Lime. Lad den køle af, og server den over isterninger og pynt med mynte og citron.  


HINDBÆR BLEND (1 LITER)

Du skal bruge: 3 temål Rooibos Hindbær 3 dl kogende vand 3 dl mineralvand med brus 3 dl Ginger Ale Friske hindbær Isterninger

Bryg teen med kogende vand i ca. 5 minutter. Bland teen med mineralvand og Ginger Ale. Fyld isterninger og hindbær i en karaffel og hæld teen over - MUMS!



MATCHA BOUNTY BAR

Du skal bruge: 1 tsk matcha 1 dåse kondenseret mælk 250g kokosmel 250g mørk chokolade

Hæld kokosmel og matcha i en skål og bland det - bland derefter melblandingen med den kondenserede mælk, og form massen til bounty bar. Stil dem i fryseren i en halv times tid, så de bliver godt kolde, inden chokoladen skal på. 

Nu kan chokoladen blive smeltet over et vandbad, for derefter at overtrække de små bounty barer. Når chokoladen skal størkne, er det en god ide, at sætte barene på noget bagepapir, så de let kommer af. Stil dem på køl, til chokoladen er størknet. 


MATCHA-BANAN SHAKE

Du skal bruge: 1 tsk matcha 1 banan (frossen) 2,5 dl mælk honning eller rørsukker

Alle ingredienser mixes i en blender (eventuelt med isterninger). Serveres i et højt glas. Rigtig god til en sund og hurtig morgendrik.


SCONES MED MATCHA

Du skal bruge: 1 tsk matcha 250 g hvedemel 1 spsk sukker 1 spsk bagepulver 1/2 tsk salt 70 g smør 1,5 dl mælk 1 æg

Sigt mel, sukker, bagepulver, matcha og salt i en skål. Ælt smøret i med fingrene. Pisk mælken og æggeblomme sammen og bland i dejen lidt ad gangen. Dejen skal føles fugtig - ikke klæbrig. Udrul dejen i 2 cm tykkelse på et bord drysset med mel. Tryk scones ud med et glas, sæt dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æggehviden. Bag i forvarmet ovn ved 180C i 12-15 minutter, og server med syltetøj og flødeskum eller lemon curd - mums!



 


Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere