Om Te

Chai
- Opvarm 12 g te (Chai eller Rooibos Chai) i en gryde med én liter vand
- Tilsæt 40 - 50 g rørsukker
- Kog ca. 10 min.
- Tilsæt en halv liter mælk, kog op og si bladene fra
- Serveres rygende varm eller afkølet.

Klassisk Is-Te
- Anvend en god klassisk ren te, f.eks. ”English Blend”, dette for at få en ren og klar te samt en tydelig te-smag.
- Doseringen ca. 10g pr. liter vand.
- Kog vandet, hæld det over tebladene, lad teen trække 6 minutter og fjern bladene.
- Teen sødes. Minimum 5 tsk. sukker pr. liter vand er vor erfaring.
- Hæld teen over isterninger og server.
- Andre opskrifter på is-te kan du finde i vores folder, der kan downloades her.

Matcha
- Sigt Matcha ca. 1,5 mål med bambusskeen (2/3 teskefuld) til en forvarmet kop.
- Tilsæt 1/2 til 3/4 dl. friskkogt vand afkølet til 80°C.
- Pisk energisk med bambuspiskeriset til et fint skum dækker overfladen.
- Matchaen er nu klar til at blive drukket.
- Du kan downloade vores folder med Matchaopskrifter her.

De fem gyldne regler
1. Brug altid friskt vand fra koldtvandshanen.
2. Varm tepotten, inden vandet hældes på teen.
3. Brug 2-3 temål pr. liter vand. Tilpas styrken efter din egen smag.
4. Straks når vandet koger, hældes det over tebladene (dette gælder ikke for grøn te).
5. Lad teen trække den tid, der er angivet. Rør rundt i tebladene og fjern filtret.

Sådan tilbereder du grøn te
Brug friskkogt vand, der får lov til at falde fra kogepunktet til 75-90°C, når du tilbereder grønne teer og Oolong blandinger. Ved denne temperatur udvindes de optimale smagsstoffer fra tebladene, og vitaminer og mineraler bevares. Lad teen trække 2-4 minutter til en let kop te. Længere, hvis du ønsker den stærkere.

Om Kaffe

De gyldne regler for kaffebrygning
1. Sørg altid for at holde kaffeudstyret rent. Gammel kaffe og kaffebelægninger giver nemt den nye kaffe en dårlig smag.
2. Brug altid frisk vand fra koldtvandshanen.
3. Brug den rigtige mængde kaffe - ca. 7 g. pr. kop. Tilpas efter egen smag.
4. Sørg for at bønnerne har den rigtige malingsgrad og er nymalede.
5. Sørg for at vandet har den rigtige temperatur, ca. 92-96 grader.
6. Brug den rigtige bryggetid, ca. 4-6 minutter.
7. Varm aldrig gammel kaffe op igen.

Sødt skum på espressoen
Bruger du sukker i din espresso? Så prøv følgende: Opsaml de første færdige dråber espresso, bland sukker i og rør til en skummende masse. Server dette sukker til espressoen. Den færdige espresso står nu med et flot brunt, sødt skum. 

Om Chokolade

Varm chokolade
200 g mørk chokolade
8 dl sødmælk
40-50 sukker
evt. 1/2 stang vanille, gerne polynesisk
Mælk, sukker og vanille opvarmes under omrøring til lige under kogepunktet. Hæld den varme mælk over den finthakkede chokolade i en skål. Hvis du har brugt vanille, er det en god idé at sigte vanillestangen fra. Lad chokoladen stå nogle minutter uden at røre rundt. Rør herefter chokoladen grundigt igennem. Alternativt kan du udskifte chokoladen med Valrhonas vidunderlige og fyldige kakao og opvarme letmælk i stedet for.

Om Julen

Du vil gerne have din konfekt overtrukket med blank chokolade med samme glans, som den smeltede chokolade du anvender. Der findes forskellige metoder.

Den perfekte overtrækschokolade - 'den traditionelle metode'
1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Tag en mindre del fra – ca. 100 g pr. kg. chokolade, og hak den meget fint.
2. Sæt skålen over varmen i et vandbad og rør jævnligt under smeltningen. Der må IKKE komme vand eller vanddamp i chokoladen!
3. Før al chokoladen er smeltet, tages skålen op af vandbadet og røres til alle klumper er væk.
4. Tilsæt den finthakkede chokolade og rør grundigt. Chokoladens temperatur bør nu være lavere end 31°C.
5. Stil skålen tilbage i vandbadet og lad chokoladen nå en temperatur på 31°C.
6. Herefter er den klar til at bruge til at overtrække din julekonfekt.
7. Pæn overtrækchokolade tager lang tid. Stil den overtrukne konfekt tørt og køligt - ikke i køleskabet.

Den hurtige overtrækschokolade - 'mikrobølgeovnsmetoden'
Fordelen ved denne metode er, at du ikke risikerer at få vand i chokoladen, hvilket ødelægger den. Det er vores erfaring, at det er lettere at styre temperaturen på denne måde. Du gør følgende:
1. Hak chokoladen groft, og kom den i en let/tynd plastskål (skal tåle mikroovn).
2. Opvarm 30 sek. ved fuld effekt og rør herefter rundt, så varmen fordeles.
3. Opvarm 20 sek. og rør rundt.
4. Opvarm 10 sek. ad gangen til ca. halvdelen er smeltet. Rør rundt mellem hver gang.
5. Opvarm 5 sek. ad gangen til ca. 2/3 er smeltet. Rør rundt hver gang.
6. Når 2/3 af chokoladen er smeltet, røres rundt indtil alt er smeltet og der ikke længere er klumper.
7. Genstridige klumper smeltes ved opvarmning 1-2 sek. ad gangen. Det er vigtigt, at chokoladen ikke bliver for varm, dvs. over 31°C. Sker dette, kan chokoladen reddes ved at iblande og smelte finthakket chokolade, så temperaturen igen bringes ned på 31°C.

Hvid overtrækchokolade er lidt sværere at arbejde med, så pas på, at den ikke bliver for varm. Hvid chokolade virker bedst ved 28°C.