Køb for 500,00 DKK mere og det er fragtfrit.

Chaya er en specialforretning, som bl.a. sælger te, te-tilbehør, chokolade, vin og kaffe. Vi sælger produkter af højeste kvalitet til kunder, for hvem livet er for kort til at beskæftige sig med det næstbedste. Navnet Chaya er japansk og betyder det lille tehus.

Hvem er vi?
Chaya startede i 1981 med postordresalg af kvalitets-te. Ideen var dengang som nu, at alle skulle have mulighed for at købe te af bedste kvalitet - uanset bopæl. I 1990 åbnede Chaya forretning i Kgs. Lyngby og det var naturligt at udvide sortimentet med chokolade, syltetøj, kaffe og senere også med vin og tilbehør. I dag har vi forretninger i Kgs. Lyngby og Charlottenlund, Teservering i Dr. Louises Tehus (om sommeren), webshop (chaya.dk for private), julestue på Bernstorffs Slot en gang om året samt chayafirmagaver.dk (for virksomheder). Siden 1994 har Chaya leveret firmagaver til en lang række små og store virksomheder. Vi tilbyder julegaver, jubilæumsgaver, receptionsgaver og medarbejdergaver.

Vi ønsker at dele vores viden om te med dem, der måtte være interesseret, og det betyder også, at vi hele tiden ønsker, at få mere viden. Vi bruger vores viden om te til hele tiden at søge efter ny, lækker kvalitetste. Derudover elsker vi at forsøge os med nye ting - ingen af os er uddannede kokke, men det betyder ikke, at vi ikke synes, at meget af vores te kan bruges i mad såvel som drikke. Kunne du have lyst til at forsøge dig med dette, skal du endelig kigge i vores opskriftshæfte.


Kort om socialt ansvar, madspild og økologi

I Chaya lægger vi stor vægt på det sociale ansvar, vi har i verden. Selvfølgelig skal vores produkter leve op til vores kunders forventninger, og vi forsøger hele tiden at få nye og spændende produkter i vores sortiment, men en vigtig del af den proces er, at forsikre os om, at vores leverandører opfylde visse krav – og det gør de!
Arbejdet med te, kaffe og chokolade er noget, man har hørt meget om vedrørende problemer med bl.a. børnearbejde. Dette føler vi meget stærkt for, hvorfor vi udelukkende handler med leverandører, der kan garantere, at både de selv og deres underleverandører har fokus herpå.

Derudover ønsker vi at hjælpe med det enorme madspild, vi har i Danmark. Samlet smider vi i Danmark mere end 700.000 ton mad ud, som kunne have været spist. Dette store problem håber vi meget på, at I vil hjælpe os med at mindske. Når vores produkter nærmer sig ”bedst før”-datoen eller udgår fra vores sortiment, sælger vi dem til stærkt nedsatte priser (20-70%). Disse varer kan du finde under "dato-service" eller i vores forretninger, hvor vi har reserveret en reol til dette. Vi sælger selvfølgelig ikke varer, der fejler noget. Husk at dato-service-siden løbende bliver opdateret.

Vi ønsker, i Chaya, at sælge den bedste kvalitet af te, og have et bredt udvalg, så der er noget for enhver smag. Alle vores teer er valgt med omhu og passion for det vi laver og ved, og vi har aldrig gået på kompromis med kvaliteten.

Da Bente Valbak startede Chaya for mere end 35 år siden, var økologi ikke noget, der blev talt meget om. Dette betyder, at vi fandt en masse fantastiske teer og fik lavet nogle skønne blandinger, men uden særlig meget økologi. Vi har gennem de sidste år testet og testet for at finde økologiske teer, der kan matche vores nuværende sortiment, og dette har resulteret i flere økologiske teer på hylderne. Det sker ikke over natten, at alle vores 90 teer bliver økologiske, men det er den retning vi ønsker at gå i. Alle nye teer vi får ind er økologiske, men vi ønsker stadig kun at skifte vores klassikere ud, såfremt vi mener, at de nye er lige så gode i smagen!


Forsølvede tepotter og fint gammel te-stel

Gennem de sidste 20 år har vi i Chaya taget til Skotland for at gå på auktioner og få de fineste fund med hjem. På auktionerne finder vi fine forsølvede tesæt, med tekande, mælkekande og sukkerskål fra ca. 1800-tallet og frem til ca. 1920. Derudover er der et bredt udvalg af fine tekopper, underkopper og desserttallerkener. Disse kander og stel serverer vi på i Dronning Louises tehus, hvor alt er til salg, hvis man forelsker sig i dem. Derudover holder vi en årlig sølvudstilling på Bernstoff Slot, hvor alle vores fine fund fra auktionerne er til salg sammen med julegodter, teer og meget andet. I år afholdes det d. 12. november på Bernstoff Slot fra kl. 10-17 og er en af de hyggeligste dage på året! Vi glæder os til at se dig